Skip to main content

Latvijas skolotāji iepazīst bioloģiski ražotu pārtiku

 

 llu mcNo 7. līdz 20. jūnijam skolu pedagogu grupa piedalās LLU Mūžizglītības centra organizētajos semināros - meistarklasēs “Bioloģiski jeb tīra pārtika cilvēkam un videi”, kas norisinās dažādās Latvijas vietās projekta “Piens un augļi skolai” ietvaros. Semināru laikā pedagogi viesojas septiņās saimniecībās un uzņēmumos, kuri ražo bioloģisko pārtiku, un izzina tās ražošanas procesu.

Bioloģiskā saimniekošana ir viens no lauksaimniecības virzieniem, par kuru sabiedrībā izplatīti dažādi mīti un puspatiesības. Lai tos kliedētu un izzinātu, kā notiek augļu un dārzeņu audzēšana un pārstrāde, kas ir bioloģiskā lauksaimniecība un kas tāda nav, LLU Mūžizglītības centrs turpina sadarbību ar Latvijas skolu pedagogiem un devis iespēju piedalīties septiņu semināru – meistarklašu ciklā “Bioloģiski jeb tīra pārtika cilvēkam un videi”.

Visi semināri norisinās dažādos Latvijas novados un saimniecībās. Šonedēļ jau aizvadīti semināri Rāmkalnos Siguldas novadā un Ķelmēnos Gulbenes novadā. Savukārt turpmākajās nedēļās plānoti semināri vides veselības saimniecībā “Kāķupi” Gulbenes novadā, zemnieku saimniecībā “Vilkači” Preiļu novadā, pie individuālā komersanta “Dabas gardumi” Mārupes novadā, zemnieku saimniecībā “Garīkas” un vides veselības saimniecībā “Valti” Kuldīgas novadā.

Tajos piedalās pirmsskolu, sākumskolu, dabaszinību un sociālo zinību pedagogi, klašu audzinātāji, pedagogi - karjeras konsultanti un kopīgi ar saimniekiem apgūst ne tikai teorētiskas zināšanas par bioloģisku saimniekošanu, bet arī iesaistās praktiskās aktivitātēs.

Kontaktinformācija par semināru norisi: signe.neimane@llu.lv.

Semināru cikls norisinās ar Eiropas Sociālā fonda, Zemkopības ministrijas un Lauku atbalsta dienesta atbalstu.

llu mc

 

Submitted on: Thu, 06/09/2022 - 13:34